Banán diéta

Tényleg létezik banán diéta? Bizony, Japánban nagyon népszerű. Onnan is ered, hiszen egy japán házaspár írta le saját tapasztalatait, ebből indult „a reggelire csak banánt” diéta, mely azóta sokakat mozgatott meg. Jelentős sikereket is értek el vele főleg túlsúlyos emberek esetében. Mindezt annak ellenére, hogy a banán kalória tartalma alapvetően meglehetősen magas, igazi energiabomba.

De a számos gyümölcsdiéta (narancs diéta, körte diéta, alma diéta és lehetne még folytatni a sort) közül biztos van, akinél éppen ez lesz a befutó. Annak ellenére, hogy a körte és a banán esetén sem javasolt az éhgyomri fogyasztás. Ennek oka a körte esetében, hogy a benne található nyers rost felsértheti az üres gyomorban lévő finom nyálkahártyát. A banán éhgyomorra fogyasztása során pedig a vérben lévő magnézium növekszik meg ugrásszerűen, mely károsíthatja a szívet.

Banán diéta

Ennek a diétának az egyik nagy előnye, hogy viszonylag kis erőfeszítéssel kipróbálható, hiszen nem sok mindenen kell változtatni a megszokott étkezési szokásokhoz képest.

Lényege:

Ébredés után meg kell inni egy pohár langyos vizet.

Majd körülbelül ezt követő 1 óra múlva lehet megenni egy banánt. Ha az elfogyasztott gyümölcs után még éhségérzet áll fenn, további egy banán még megehető.

A diéta alatt érdemes a tej és alkohol fogyasztásától tartózkodni és figyelni kell arra is, hogy este 8 óra után már semmit ne együnk.

 Az ebéd és a vacsora lehet a megszokott étkezés szerint, ezen nem szükséges változtatni. Ha a fő étkezések között éhség érzet lép fel, akkor pár szem gyümölccsel érdemes enyhíteni ezt, de akár banán fogyasztásával is.

Banános diéta előnyei

Azt gondolhatnánk, hogy a magas kalóriatartalma miatt nem sok előnyünk származik belőle, de számos ásványi anyag és vitamin tartalmának köszönhetően jótékonyan hat a szervezetre.

  • a banán fogyasztása rendkívül egészséges
  • rostokban, káliumban és egyéb ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag
  • energiával tölti fel a szervezetet
  • ha a reggeli kávé helyett fogyasztjuk a vizet, akkor a vércukorszintünk is szabályozódik
  • mivel nem hagyjuk ki a reggelit, beindítjuk a szervezet anyagcsere folyamatait, ami segít, hogy napközben ne együnk rendszertelenül
  • ha este 8 óra után nem eszünk, akkor megóvjuk magunkat az indokolatlan nassolásoktól és éjszakai evéstől

Azonban itt is, mint minden diéta esetén érdemes szem előtt tartani, hogy a hosszú távú, eredményes súlyvesztés csak a rendszeres testmozgás és a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett lehetséges. Érdemes odafigyelni a szénhidrát, fehérje, zsír megfelelő arányú bevitelére is.

https://femina.hu/fogyokura/intenziv_zoldseg_gyumolcs/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom