Tartalomjegyzék
A banán grillezése – akárcsak egyéb gyümölcsök grillezése – nem kifejezetten népszerű. Bár az utóbbi időben a grillezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend – és már nem is csak nyáron, de akkor feltétlenül, így egyre többen próbálkoznak ezzel is. Nem véletlenül, hiszen nagyon különleges desszerteket készíthetünk általuk. A hagyományos spárga, cukkini, paprika, paradicsom, gomba és más egyéb zöldségek is különféle módon készíthetők. Nagyon egyszerűen, gyorsan asztalra kerülő fogásokat tudunk belőlük varázsolni. Ráadásul készülhetnek sütőben, serpenyőben vagy a kerti grillezőn egyaránt. Ízesíthetjük számos módon, hiszen a gyümölcsök, zöldségek fűszerezése adja meg az ízét igazán.
De a desszertet is elkészíthetjük grillen, hiszen a gyümölcsök is grillezhetők. Így sütve készítve legfinomabbak az alma, körte, sárgabarack, őszibarack, ananász és a banán. De akár a görög– vagy sárgadinnyével is lehet próbálkozni. Igazán különleges könnyed édességeket varázsolhatunk belőlük.
A banán grillezése
Hozzávalók:
A grillezett banán elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a grillt készítsük elő, hogy mire a gyümölcs és a pác elkészül, már lehessen is sütni.
- Majd a banánokat hámozzuk meg. De akár héjával együtt is grillezhető, érdemes többféleképpen is kipróbálni. Felhúzhatjuk őket nyársra és úgy is megsüthetjük, vagy hosszában félbevágva – akár más ízlés szerinti formára, méretre vágva – is grillezhető.
- Majd a citromot vágjuk félbe, a levét facsarjuk ki.
- Keverjük össze az öt evőkanálnyi mézzel és az ízlés szerint előkészített banánokat kenjük be ezzel a páclével.
- Az előmelegített grillen süssük meg mindkét oldalukat néhány perc alatt.
Ha elkészült szedjük tányérokra és vanília fagylalttal, tejszínhabbal tálaljuk. Díszíthetjük friss menta vagy citromfű levéllel is. Készíthetünk mellé egy hideg dinnye italt is! Igazán remek nyári, könnyed desszert egy grillezős ebéd vagy vacsora után. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ban%C3%A1n
Vissza a kategória cikkeihez