Banánchips

Manapság egyre nagyobb reneszánszát élik a különböző gyümölcsös rágcsák, mint például az almachips, vagy a banánchips. Ezeknek az ízletes ropogtatni valóknak nagy előnye, hogy nem tartalmaznak sem hozzáadott adalékanyagokat, sem egyéb cukrokat és a gyümölcsben található vitaminok, ásványi anyagok is benne maradnak. A banánchips rengeteg B-vitamint és nyomelemeket is tartalmaz, az elkészítése pedig igazán egyszerű. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb lesz, és ez az aranyszabály, bármely gyümölcs, vagy zöldség esetén érvényes. Érdemes más gyümölcsökkel, de akár zöldségekkel is próbálkozni, igazán különleges a cékla vagy zellerchips is. Mindenképpen megér egy próbát!

Banánchips recept

Hozzávalók:

Banánchips elkészítése

  1. Először a banánokat kell meghámozni, majd vékonyan felszeletelni. Körülbelül fél centis, egyforma méretű karikák legyenek. Ez a sütésnél fontos, hogy egyenletesen süljenek.
  2. Sütőpapírral ki kell bélelni egy tepsit és arra kell rendezni őket úgy, hogy ne fedjék egymást.
  3. A citrom levét ki kell facsarni és ezzel meg kell locsolni az elrendezett banán karikákat.
  4. Majd sütőbe téve 50-60 fokon kell szárítani/sütni legalább 2-3 órán keresztül.
  5. Félidőben meg kell forgatni a szeleteket, hogy mindkét oldala megsüljön, megszáradjon.
  6. Vigyázni kell, hogy ne égjen csak száradjon. A túl sok sütéstől nem ropogós, hanem rágós lesz.
  7. Ha elkészült hagyni kell kihűlni és már fogyasztható is.

Frissen facsart narancs levével is meglocsolható a banán és tovább ízesíthető akár őrölt fahéjjal is. Ez a mennyiség körülbelül 4 személynek megfelelő adag lesz, de érdemesebb nagyobb adagot is készíteni, mert légmentesen záródó dobozban akár egy hétig is eláll. Már ahol eláll, mert olyan finom, hogy mindenki rá fog járni! Jó étvágyat!

https://femina.hu/egeszseg/zoldsegchipsek/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom