Banánfesztivál

A banán, bár nem terem hazánkban mégis nagy népszerűségnek örvendő gyümölcs, olyannyira, hogy Banánfesztivál is létezik. Hazánkban is elérhető most már ez a nagyon egészséges, energiabomba gyümölcs egész évben, de nem volt ez mindig így. Manapság számos sütemény alapja, de nyers fogyasztása a legnépszerűbb fogyasztási mód. A banánturmix is egy nagyon népszerű reggeli ital, mely számos változatban készíthető különböző egyéb gyümölcsök és zöldségek hozzáadásával. Kevésbé ismert felhasználási módja a banánlekvár, mely igazi különlegesség. Érdemes kipróbálni, remek ajándékötlet is lehet. Ugyanilyen különlegesség a banán pálinka is, mely nem is pálinka, inkább gyümölcspárlat. Érdemes kipróbálni, ha lehetőségünk nyílik rá.

A banán jótékony hatása is meghatározó, hiszen nem csak belsőleg, de külsőleg is sokat segít a szervezetnek. Rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Azonban a fogyasztását nem ajánlott túlzásba vinni, mivel magas a banán kalória tartalma, és a cukortartalma is.

Banánfesztivál – Bana

A Komárom-Esztergom megyei Bana településen 2003. szeptemberében rendezték meg először a Banánfesztivált. Mely azóta is rendületlenül megrendezésre kerül minden év szeptemberében és nagy népszerűségnek örvend a kistérségben. A Fesztivál a település jeles ünnepsége, melyre az ottlakók apraja nagyja készül, hiszen a rendezvények jó része komoly összefogás, adományok eredménye. A délelőtti programok főleg a kicsiknek kedveznek ugrálóvárakkal, kézműveskedéssel és számos program lehetőséggel. Még a délután inkább a felnőtteknek szóló programokkal, koncertekkel, táncos és egyéb fellépőkkel, különböző kiállításokkal szórakoztatják az érdeklődőket.  A rendezvényen gasztronómiai finomságokkal és sokszor a nyugdíjas lakók süteményeivel várják a vendégeket.

https://www.programturizmus.hu/

Címlap kép: Fesztivál Banán (forrás: http://mimegyenk.hu/hirek/zenes-ebresztovel-indult-a-nap-szombaton-banan-xvi-banan-fesztival)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom