Tartalomjegyzék
A banánkenyér egy nagyon népszerű banános süti, mely számos módon variálható és igazán egyszerűen elkészíthető. Várhatunk vele vendégeket, de jól esik egy délutáni kávé, vagy tea mellé is. Több napig el is tartható, már ha addig el nem fogy.
Banánkenyér recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor, nádcukor vagy bármely cukor helyettesítő
- 2 darab közepes méretű érett banán
- 2 db tojás
- ízlés szerint mandula, dió, vagy mogyoró (körülbelül 1-2 maréknyi összesen)
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
Banánkenyér elkészítése
- Először a banánt egy villával össze kell törni/nyomkodni.
- A lisztet a sütőporral, csipet sóval, őrölt fahéjjal össze kell keverni.
- A mandulát, diót, vagy mogyorót (akár mindent keverve) apró darabokra kell vágni (akár egy turmixgépben összetörve). Hagyjunk a díszítésre (ez lehet tört, vagy egész darabos is).
- Majd a cukrot a tojással habosra kell keverni, hozzáadni az olvasztott vajat és végül a lisztes keveréket. Alaposan össze kell keverni.
- Ezután fogni kell egy tetszés szerinti sütőformát és vagy sütőpapírt vágni bele, vagy kizsírozni, margarinozni és lisztet szórni rá.
- A sütőformába kell simítani a banános masszát és a tetejét megszórni a maradék magokkal.
- Előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 40 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróvával megnézni, hogy a közepe is átsült-e.
Ez a banános süti is tovább gazdagítható akár dióval, mandulával, vagy fehér csokival, esetleg más gyümölcsökkel. De akár félbe is lehet vágni és lekvárral, vagy mézzel megkenni. Igazán jól variálható. Tálalás előtt porcukorral is meg lehet még szórni, de akár melegen tálalva vanília fagylalt is kínálható hozzá. Igazán ellenállhatatlan lesz ettől a párosítástól. Jó étvágyat!
https://femina.hu/recept/bananos-piskota/rendkívül
Vissza a kategória cikkeihez