Tartalomjegyzék
A csokiimádók egy kedvenc süteménye a brownie, de ha banánt is adunk hozzá, még sokkal finomabb lesz! Ezt a csokis banános browniet könnyű elkészíteni, kezdő szakácsok is próbálkozhatnak vele.
Banános brownie recept
Hozzávalók:
- 2 db érett banán
- 11 dkg étcsoki
- 6 dkg vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 csipet só
Banános brownie elkészítése:
- Tördeld darabokra az étcsokit és olvaszd fel a vajjal együtt. Ezt megteheted gőz fölött vagy mikróban is.
- A banánokat törd össze egy villával.
- A tojásokat üsd fel, és habard el egy tálban.
- Keverd a cukrot és a sót az olvasztott csokihoz.
- Ha már langyosra hűlt a csoki, keverd hozzá a tojásokat és az összetört banánt is. Azért kell megvárni, hogy a csoki langyos legyen, mert ha túl meleg, akkor a tojás kicsapódhat.
- Végül keverd a lisztet is a masszához.
- Öntsd a banános brownie masszáját egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A brownie sütéséhez a legjobb kerámia edényt használni, mert az kevésbé melegszik fel. Én 20 x 15 cm-es tepsit használtam, így kb. 3 cm magas lett a brownie. Használhatsz nagyobb tepsit is, akkor vékonyabb lesz a tésztája.
- Tedd a banános brownie-t 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd kb. 40 percig, és tűpróbával ellenőrizd. Ha nagyobb tepsiben készíted, és vékonyabb a tészta, kevesebb sütési időre lesz szükség.
- Ha megsült, vedd ki a sütőből, és várd míg langyosra hűl.
Tippek a banános browniehoz:
Ha még csokisabbra szeretnéd, a liszt egy részét helyettesítheted kakaóporral.
A banános brownie tésztájába keverhetsz csokidarabokat, durvára vágott diót is.
A recept eredetileg a kellemesunnepeket.hu weboldalon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.