Tartalomjegyzék
Banános palacsinta? Miért is ne? Banános süti, muffin, vagy palacsinta is akkor készül általában, ha maradt néhány túlérett banán, amivel nem tudjuk mit is kéne kezdeni. Ekkor jönnek a jobbnál jobb banános finomság receptek. A cél nyilván mindig az, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető legyen. A banános palacsinta nem a legrövidebb idő alatt készíthető el, – ennél például a sült banán sokkal előbb fogyasztható, – de az biztos, hogy megéri a fáradozást!
Banános palacsinta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 db közepes méretű, érett banán
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
- 2 db közepes tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
- olaj a sütéshez
Banános palacsinta elkészítése
- Először a lisztet össze kell keverni a sütőporral és a csipet sóval.
- Ezután a banánt egy villával össze kell törni/nyomkodni.
- Majd hozzá kell adni a felvert tojásokat, a cukrot, a vanília kivonatot, az őrölt fahéjat és a tej felét és egy botmixerrel el kell keverni.
- Folyamatosan hozzá kell adagolni a sütőporral elkevert lisztet és tovább kell keverni.
- Végül a maradék tejet is hozzá kell önteni és azzal csomómentesre el kell dolgozni.
- Kevés olajat fel kell hevíteni egy palacsintasütőben.
- Kisebb merőkanállal (vagy 4 evőkanállal) egy adag tésztát merünk a serpenyőbe és a serpenyőt óvatosan elforgatjuk, hogy a tészta egyenletesen befedje a serpenyőt.
- Közepes lángon sütjük, majd óvatosan megforgatjuk és a másik oldalát is készre sütjük.
Ez a palacsinta fogyasztható önmagában, porcukorral, de akár mézzel megcsorgatva is. De a legfinomabb olvasztott csokoládéval, vagy nutellával megkenve és még további banán karikákat ráhalmozva (vagy bármilyen más gyümölccsel – akár alma, körte darabokat ráhalmozva – fogyasztva. De akár fagylalttal és tejszínhabbal is díszíthető, igazán csak a fantáziánk szabhat határt, vagy az otthoni készlet
https://egyszerugyorsreceptek.com/a-legjobb-palacsintateszta-recept/
Vissza a kategória cikkeihez