Csokis diós banánkenyér

Talán a csokis diós banánkenyér az egyik kedvenc a banánkenyerek között, hiszen a banán és a csoki remek párosítást alkot, és a ropogós dió jól ellensúlyozza a banánkenyér puha tésztáját.

Hozzávalók:

  • 2 db banán
  • 63 g vaj
  • 125 g barnacukor vagy kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 125 g fehérliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 40 g dió
  • 40 g étcsoki
  • 1 csipet só

Csokis diós banánkenyér elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. A szoba hőmérsékletű vajat és a cukrot dolgozd össze egy robotgép segítségével.
  3. Add a tojást és a vaníliakivonatot a masszához, és keverd össze.
  4. Hámozd meg a banánokat, és egy villával törd össze. Add a banán pépet a vajas masszához, és keverd egyneművé.
  5. Szitáld a lisztet, a sütőport és a sót a banánkenyér masszájához, és egy spatulával keverd össze.
  6. A diót és a csokit vágd durvára, és add a masszához.
  7. Keverd a banánkenyér tésztájába a csokit és diót.
  8. Bélelj ki sütőpapírral egy 20×11 cm-es püspökkenyér formát, és egyengesd el benne a tésztát.
  9. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 40-50 percig. Ellenőrizd tűrpóbával, hogy elkészült-e.
  10. Vedd ki a sütőből a megsült csokis diós banánkenyeret, és a formában hagy kihűlni.
  11. Ha már langyosra hűlt, kiszedheted a formából és lehet szeletelni.

Frissen, langyosan a legfinomabb!

A recept eredetileg a karacsonymagazin.hu weboldalon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.