Tartalomjegyzék
Talán a csokis diós banánkenyér az egyik kedvenc a banánkenyerek között, hiszen a banán és a csoki remek párosítást alkot, és a ropogós dió jól ellensúlyozza a banánkenyér puha tésztáját.
Hozzávalók:
- 2 db banán
- 63 g vaj
- 125 g barnacukor vagy kristálycukor
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 125 g fehérliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 40 g dió
- 40 g étcsoki
- 1 csipet só
Csokis diós banánkenyér elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- A szoba hőmérsékletű vajat és a cukrot dolgozd össze egy robotgép segítségével.
- Add a tojást és a vaníliakivonatot a masszához, és keverd össze.
- Hámozd meg a banánokat, és egy villával törd össze. Add a banán pépet a vajas masszához, és keverd egyneművé.
- Szitáld a lisztet, a sütőport és a sót a banánkenyér masszájához, és egy spatulával keverd össze.
- A diót és a csokit vágd durvára, és add a masszához.
- Keverd a banánkenyér tésztájába a csokit és diót.
- Bélelj ki sütőpapírral egy 20×11 cm-es püspökkenyér formát, és egyengesd el benne a tésztát.
- Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 40-50 percig. Ellenőrizd tűrpóbával, hogy elkészült-e.
- Vedd ki a sütőből a megsült csokis diós banánkenyeret, és a formában hagy kihűlni.
- Ha már langyosra hűlt, kiszedheted a formából és lehet szeletelni.
Frissen, langyosan a legfinomabb!
A recept eredetileg a karacsonymagazin.hu weboldalon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.