Tartalomjegyzék
Klasszikus banánkenyér különleges hozzávalókkal, laktózmentesen, ez a mogyoróvajas kakaós banánkenyér!
Mogyoróvajas kakaós banánkenyér recept
Hozzávalók:
- 85 g mogyoróvaj
- 150 g cukor
- 3 db érett banán
- 120 ml étolaj
- 2 db tojás
- 65 g kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 110 g teljes kiőrlésű liszt
A banánkenyér elkészítése kakóval, mogyoróvajjal:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Tedd egy tálba tojásokat, mogyoróvajat, cukrot és keverd simára.
- Add a villával összetört banánokat a tojásos keverékhez.
- Add az olajat is a masszához és keverd egyneművé.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sót, szódabikarbónát és sütőport.
- Add a lisztes keveréket a tojásos masszához, és keverd simára, de ne keverd túl!
- Öntsd a mogyoróvajas kakaós banánkenyér tésztáját egy 30 x 10 cm-es sütőformába.
- Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 50-60 percig 180 fokon. 50 perc után tűpróbával ellenőrizd.
- Ha megsült a mogyoróvajas kakaós banánkenyér, vedd ki a sütőből, és várd meg míg langyosra hűl, utána szeletelheted.
A recept eredetileg a pampuska.com gasztroblogon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.