Mogyoróvajas kakaós banánkenyér

Klasszikus banánkenyér különleges hozzávalókkal, laktózmentesen, ez a mogyoróvajas kakaós banánkenyér!

Mogyoróvajas kakaós banánkenyér recept

Hozzávalók:

  • 85 g mogyoróvaj
  • 150 g cukor
  • 3 db érett banán
  • 120 ml étolaj
  • 2 db tojás
  • 65 g  kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 110 g teljes kiőrlésű liszt

A banánkenyér elkészítése kakóval, mogyoróvajjal:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tedd egy tálba tojásokat, mogyoróvajat, cukrot és keverd simára.
  3. Add a villával összetört banánokat a tojásos keverékhez.
  4. Add az olajat is a masszához és keverd egyneművé.
  5. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sót, szódabikarbónát és sütőport.
  6. Add a lisztes keveréket a tojásos masszához, és keverd simára, de ne keverd túl!
  7. Öntsd a mogyoróvajas kakaós banánkenyér tésztáját egy 30 x 10 cm-es sütőformába.
  8. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 50-60 percig 180 fokon. 50 perc után tűpróbával ellenőrizd.
  9. Ha megsült a mogyoróvajas kakaós banánkenyér, vedd ki a sütőből, és várd meg míg langyosra hűl, utána szeletelheted.

A recept eredetileg a pampuska.com gasztroblogon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.

error: Védett tartalom