Sült banán

A sült banán kevésbé ismert, mint a sült alma, pedig igazán nagyon finom édesség. Készíthető bundában, vagy anélkül, sütőben, vagy serpenyőben is. Rendkívül egyszerűen elkészíthető és akár magában sütve, akár bundázva is igazán nagyon finom. Számtalan változatban variálható, ahol szinte csak a fantáziánkon múlik a végeredmény.

A téli hideg napok népszerű illatos desszertje ez is, melynek illata az egész lakást körbe lengi és igazán szívet melengető. Ráadásul könnyen variálható és különböző fűszerekkel, egyéb gyümölcsökkel, csokoládéval, fagyival tovább gazdagítható, díszíthető, mely igazán nagy teret enged a kreativitásnak.

Sült banán alap recept

Hozzávalók (kb. 5 adaghoz):

 • 4-5 db nagyobb banán
 • 1 egység keményítő (elhagyható)
 • 1 egység víz (elhagyható)
 • liszt a forgatáshoz
 • 1 csipet só
 • olaj a sütéshez
 • méz, vanília fagylalt a tálaláshoz (elhagyható)

A sült banánok készítése:

 1. Először az olajat kell feltenni egy serpenyőben a tűzre, hogy melegedjen.
 2. Majd a keményítőt és a hideg vizet kell alaposan összekeverni. Az arányuk 1:1 legyen.
 3. Ezt követően a banánokat kell megpucolni és ketté vágni hosszában.
 4. Majd először lisztbe, utána a keményítős keverékbe kell megforgatni a félbevágott banánokat.
 5. Ezután tehetjük a felforrósított olajba. Hirtelen kell, hogy átsüljön. Figelni kell rá, mert elég néhány másodperc mindkét oldalának. Hamar meg tud égni.
 6. Majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat be tudja szívni.
 7. Ezt követően rendezhetjük tányérokra annak megfelelően, ahogy tálalni szeretnénk.

Frissen fogyasztva a legfinomabb. Csorgatható rá méz, vagy olvasztott csokoládé, és fagylalttal (vanília, csokoládé elsősorban, de bármi, ami otthon fellelhető) kínálva igazi ízkavalkád. Érdemes kipróbálni! Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomság, mely vendégvárásra is remek választás. Ha szeretnénk tovább díszíthetjük, gazdagíthatjuk pirított dió, mandula, vagy bármilyen magvak segítségével. Méz helyett akár jóféle szilvalekvár (vagy más lekvár) is kenhető, csorgatható rá. Számtalan módon variálható, igazán csak a fantáziánk és a rendelkezésre álló készleteink szabnak határt. Emiatt akár mindig készíthető más és más ízesítéssel, így megunni sem fogjuk. Akár még alkohollal is tovább bolondíthatók. Bármilyen más gyümölcs sütésével is próbálkozhatunk.

Sült banán másképp:

https://kaldeneker.hu/receptjeim/desszertek/sult-almak-whiskys-gyumolcsokkel.html

error: Védett tartalom